De Torteltuin is een speelplek die door buurtbewoners in Leuth samen met de gemeente is aangepakt. Ondanks het kleine budget en de beperkte mogelijkheden binnen het bestemmingsplan is er een heerlijke natuurlijke speel- en ontdekplek van gemaakt die blijft groeien.

Door wie:

In het begin hebben enkele buurtbewoners hebben het voortouw genomen om van de Torteltuin een mooie speelplek en ontmoetingsplek te maken. Inmiddels is de stichting “de Torteltuin Leuth” opgericht deze bestaat  uit Daska Buijk-Booltink (voorzitter),  Saskia Arens (secretaris) Wilma Wijbenga -Diks (penningmeester), Ferdinand Verheijen en Rudy Hooghof  Zij zijn het die het initiatief nemen en samen met de buurtbewoners en de gemeente onderhouden zij de Torteltuin.

Veel mensen voelen zich betrokken en helpen mee met de uitvoering. Op speciale werkzaterdagen gaan we met z’n allen aan de slag.

Alle hulp is van harte welkom. Heb je ideeën of een opmerking laat het ons weten We krijgen graag feedback uit de buurt over hoe men over de Torteltuin denkt en wat ze nog missen. Uiteraard hebben we ook hulp nodig met het onderhoud want alleen kunnen we het niet maar samen is het zo gebeurt.

Vroeger

Zo is een kaal grasveld

een kaal grasveld

zo zag het er eerst uit

Nu:

door samenwerking van de buurt verandert in een spannende natuurlijke plek voor jong en oud

2013-05-28 15.49.33

achtergrondtorteltuin.jpg

Evenementen zoals de burendag ed worden ook in de Torteltuin georganiseerd, maar ook workshops jam maken , een ijsbaan , sport en spel en ontdekkingstochten staan op het programma